Fantastisk första vecka!

Nu fyller nya föreningen Hjärta en vecka jämnt, och vilken vecka sen då!

Vår hemsida har haft i snitt 500 besökare om dagen, och Hjärta har vuxit med närmare 60 nya medlemmar! Föreningen har också uppmärksammats i flera tidningar, bland annat i Fempers Nyheter och Dagen!

Det har varit en stor glädje att läsa alla glada tillrop, och alla som valt att berätta varför de valt att gå med. Här kommer några (anonymiserade) smakprov!

/Mattias Irving, ordförande


”Jag värdesätter det öppna debattklimatet i Hjärta samtidigt som gränserna mot högerkanten är klara.”


Vill bidra till en bättre värld och tror precis som ni att det behövs mer hjärta i politiken.


”Föreningen Hjärta behövs i civilsamhället och i den politiska opinionsbildningen och debatten! Ni har mod och rättvise-baserade värderingar som tilltalar mig, samt att ni har visat er verka för ärliga intellektuella diskussioner.”


”…jag är kristen och socialist. Jag tycker att det är självklart att vi ska arbeta för jämlikhet, gemenskap och ett multireligiöst samhälle”


”Har velat vara med länge men haft problem med att ni varit knutna till S”


vilken fin förening! jag är troende och vill sträva efter ett jämlikt och solidariskt samhälle, där som ni skriver alla ges plats och behövs.
Sista meningen ni skrev var så bra: ”Vi ser sanningen som något som bara Gud till fullo äger. Vår uppgift är att söka.””


”Har varit katolik en gång i tiden. Det är jag inte längre, men är inte nån hardcoreateist heller. Tycker tvärtom att ateistnormen bland ”svennebananer” kan ofta bli problematisk och en grund för att göra folk till ”den andre”, på vaga grunder. Det ska bli spännande att följa vad ni som dragit igång det här gör av era gemensamma erfarenheter av politiken. :)”


”I dessa tider måste våga ha en vision för framtiden tillsammans. Vårt marknadsekonomiska system har kommit till den punkt där vi bokstavligt dunkar i tillväxt. Tron på människan och inte på marknaden måste vara ledstjärnan”


”Jag är besviken på den flyktingpolitik som förs, i synnerhet av Morgan Johansson och S, för att jag helt enkelt förväntade mig bättre av S. Högerpartierna förvånar mig inte lika mycket. Jag har många afghanska vänner och min oro för dem förstör min egen hälsa. Sant! Vi måste återfå ett humant och inkluderande samhälle igen, där människor värderas högst, oavsett ras, religion, sexuell identitet, kön, eller ursprung. Vi måste värna asylrätten och de mänskliga rättigheterna. En jord, ett folk! Tillsammans kan vi.”


”Hjärta är ju bland det bästa som skett i det politiska landskapet just nu! Tack för att ni öppnat upp för oss andra att vara med”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: