Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vill du vara med och skriva Hjärtas manifest?

Detta är ett utdrag ur det manifest som presenterades på Hjärtas konstituerande möte! Det är just nu under bearbetning och en färdig version kommer att klubbas på Hjärtas nästa årsmöte. Är du medlem i föreningen och vill vara med och påverka direkt från starten! Hör av dig till Mattias Irving om att delta i skrivprocessen!

Vi är Hjärta!

Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden förening för mer hjärta i politiken. Vi är en förening för politiska och religiösa människor vars övertygelse är: 

• att alla människor är en del av Guds skapelse och äger samma mänskliga rättigheter 

• att den enskildes och samhällets utveckling till frihet och rättvisa främjas när människor har möjlighet att delta i politiken och samhällsbygget, med respekt för sin egen och andras andlighet och tro; människans kritiska tänkande liksom hennes skaparkraft är gåvor till mänskligheten 

• att samhället och världen blir en bättre plats för alla när det råder demokrati, social rättvisa, jämlikhet, frihet att utöva kultur, religionsfrihet, jämställdhet och frihet från alla former av diskriminering, ett klimat- och miljöansvar som får genomslag inom alla politikområden samt en utrikespolitik som bekämpar fattigdom och stödjer folkrätt.

Vi är öppna för alla som delar våra värderingar oavsett religiös övertygelse. Vi är andliga på olika sätt och i olika grad, har olika bakgrund och använder olika begrepp för att beskriva det vi tror på, men delar en stark övertygelse om att vi kan och bör arbeta tillsammans för ett rättvist, jämställt och hållbart samhälle, till försvar för demokratin och människovärdet, för sanning och transparens, mångfald, en human migrationspolitik, fungerande välfärd och nedrustning för fred i världen.

Hjärta är en maktkritisk förening, som också vet att såväl tron som politiken i fel händer kan göras till vapen för auktoritära och reaktionära krafter. Vi definierar oss som progressiva och antiauktoritära.

Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet. En värld där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde. Vi vill ha en värld byggd på solidaritet. 

Vi ser sanningen som något som bara Gud till fullo äger. Vår uppgift är att söka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: